Sustainable Stories

A Swedish blog about CSR, storybranding, storytelling and excellent content. Run by Øretopia.

Att ta sig vatten över huvudet

svart-vitt porträtt taget under vatten, Vibeke liknar en geisha

Av Marko Wramén, fotograf i alla element och antagligen trollkonstnär.

Det är kallt att klättra ned i hamnbassängen och känna hur 16-gradigt havsvatten försöker pressa sansen och balansen ur kroppen. Lite som att komma tillbaka till verkligheten som företagare efter nio månaders graviditets-illamående och ett omtumlande år som föräldraledig.

Märkligt också.

Det här var ju inte planerat. Men när proffsfotograferna Marko och Anna erbjöd undervattensporträtt i sin Kickstarterkampanj för någon månad sedan högg jag som en utsvulten gammelgädda. Det var dags att ta sig ur den murkiga vassen. Och själv låta sig bli “kickstartad”.

Eller åtminstone få igång Øretopias hemsida – få upp den på vågorna innan oktober månads slut. Men att kliva ned under ytan är mer än ett ytligt förehavande i jakten på en bild som sticker ut. Storyn om Øretopia utspelar sig i kustnära havsområden – och den apokalyps som där lurar bakom krönet. I ett kommande avsnitt har Poseidon strandat utanför Åhus. Han puls är låg och kroppen täckt av svåra utslag.

Illustratören Jutta Falkengren lägger sin hand på sidorna – as we speak. Sedan tar Jonas över stafettpinnen. Kod kod kod.

Simsalabim.

 

LinkedIn
Facebook
Instagram
Twitter
Follow by Email
RSS
Google+
https://www.oretopia.blog/2016/09/13/vatten_over_huvudet/

Föregående

Var Willy Wonka en CSR-strateg?

Nästa

Modellskolan – berättelser om hållbar utveckling

2 Kommentarer

  1. Faisal

    Underwater portrait, wao! Cool 🙂

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén